blog1

Od Marka Pola, preko prirodnih ljepota, hrane i vina do maslina i maslinovog ulja – video koji prikazuje otok Korčulu, a koji je nastao u sklopu EU projekta Well Olive, može se vidjeti na poveznici.

naranca zlatna

Nakon obilaska 10 finalista ovogodišnjeg izbora stručno povjerenstvo bodovalo je kandidate, a najveći broj bodova dobio je restoran-pansion ''Đuđa i Mate'' iz Vida. Tako ove godine Zlatna naranča ide u Neretvu, drugo mjesto pripalo je seoskom domaćinstvu ''Kamena Himna'' iz Komaja u Konavlima, a treće mjesto Izletištu Hrid iz Orebića.

festiwine naslovna

Po četvrti je put u Dubrovniku, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, od 17. do 23. travnja 2017. održan festival vina Dubrovnik FestiWine. Na središnjoj izložbi u Lazaretima predstavili su se prvenstveno vinari iz Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove godine festival je primio i vinare iz ostatka Hrvatske i obližnjih zemalja.

ston kamenice 2

Oko svetog Josipa, 19. ožujka, kamenice su najbolje i najukusnije i zato se u to vrijeme i održavaju Dani kamenice u Stonu. Tako je bilo i ove godine, kada su na rivi u Malom Stonu brojni zaljubljenici u ovu deliciju mogli uživati u njoj i odličnim pelješkim vinima, po promotivnim cijenama i uz bogat popratni program.

img 5403

Neretvanska jegulja najbolja je u jesen i upravo zato Dani jegulje u Neretvi održat će se od 18. do 20. studenog 2016., a tijekom tri dana posjetitelji će moći uživati u ovoj vrhunskoj deliciji po promotivnim cijenama.

hiking

U sklopu aktivnosti projekta „Hiking Europe“ – Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke rute, Turistička zajednica Barcelone, zajedno s projektnim partnerima, 27. rujna 2016. organizira jednodnevni međunarodni seminar na temu: "Pretvaranje pješačkih staza u uspješan turistički proizvod".

marovic

Obitelj Marović, koja je osvojila Zlatnu naranču 2016. u izboru najboljih seoskih turizama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, naslijedila je nekoliko prekrasnih imanja na otoku Korčuli. Oni su maslinari, poljoprivrednici, proizvođači domaće hrane, entuzijasti i

mobilna

Nova mobilna aplikacija 'Rural Dubrovnik Neretva', omogućuje korisnicima jednostavnije snalaženje u ruralnim turističkim prostorima naše županije. U njoj su za sada dvije tematske turističke ceste – 'Peljašac vinsko carstvo' i 'Neretva dolina života', a sadržaj će se nadograđivati novom ponudom.

img 3953 1

Prvo mjesto u izboru najboljih seoskih turizama Dubrovačko-neretvanske županije za 2016. godinu ''Zlatna naranča'' osvojio je OPG Diana Marović – Eko škoj, s otoka Korčule. Na prijemu za sudionike, održanom 21. lipnja, župan dubrovačko-neretvanski

festiwine 1

The 3rd regional wine festival Dubrovnik Festiwine is scheduled to take place 25/04 – 01/05, 2016 in Dubrovnik. It is founded and organized by the Dubrovnik Neretva County. Wine Exhibition will take place in Lazreti complex on 29 and 30 of April.

mediteranski2016

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji će se ove godine održati već 13. put, bit će otvoren od 17. do 20. ožujka 2016., u hotelu Tirena -Babin kuk Dubrovnik.

jeguljarazanj

Središnji dio manifestacije bit će Sajam neretvanskih delicija, koji će se održati u subotu 21. studenog, s početkom u 10 sati, na trgu u Opuzenu. Predstavit će proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća,

jeguljabrudet

Jegulju, kao pravu gastronomsku atrakciju, teško ćete pronaći po restoranima u Hrvatskoj, no u Neretvi je ona specijalitet kojem se posvećuje najviše pažnje. Dani jegulje u Neretvi donose posebnu ponudu jela od jegulje.

dani jegulje2

Neretvanska jegulja najbolja je upravo u ovo doba godine, u jesen. Upravo zato Dani jegulje u Neretvi održat će se od 20. do 22. studenog, a tijekom tri dana posjetitelji će moći uživati u ovoj vrhunskoj deliciji po promotivnim cijenama.

dnz logodunea logoeuzastavaadriaticipaadriaticroute

Ova web stranica je izrađena uz financijsku pomoć IPA Adriatic programa prekogranične suradnje. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost RRA DUNEA-e i ne može se ni pod kojim okolnostima smatrati stavom programskih tijela IPA jadranske prekogranične suradnje.

Kontakt

info@dunea.hr
+385 20 312 714
+385 20 312 715
Branitelja Dubrovnika  41,
HR-20000 Dubrovnik

Rural Dubrovnik-Neretva

Ruralno područje Dubrovačko neretvanske županije je prekrasna kombinacija mora, rijeka, jezera, netaknute prirode, ali i drugih resursa koje je priroda u suradnji s čovjekom, velikodušno pružila.

Adriatic Route

Projekt ADRIATIC-ROUTE FOR THEMATIC TOURISM je baziran na promicanju alternativnih oblika turizma u jadranskoj regiji uporabom ICT tehnologija (informacijskih i komunikacijskih tehnologija)