hikingbarcsem2

 

Turistička zajednica Katalonije (Španjolska) zajedno sa svojim partnerima u projektu HikingEurope 27. rujna 2016. u Barceloni organizirala je jednodnevni seminar, sufinanciran od strane Cosme programa Europske unije. Na projektu kao partner sudjeluje i Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Seminar, održan s ciljem razmjene iskustava ​​najboljih praksi između stručnjaka i publike kako bi se pronašao najbolji pristup u pješačkom turizmu, sastojao se od tri panela na teme:

RAZVOJ PROIZVODA: Razmjena dobre i loše prakse u razvoju proizvoda o planinarenju i ruralnom turizmu; Identificiranje ključnih čimbenika uspjeha / neuspjeha; Identificiranje ključnih resursa za uspješnost proizvoda.

SURADNJA: Tko su javni i privatni partneri koji se trebaju udružiti za uspješno planinarenje / ruralni turistički proizvod? Top-down ili bottom-up iskustva? Tko treba koje ključne aktivnosti napraviti kako bi bio uspješan? Treba li strukturirati / formalizirati suradnju?

Komercijalizacija / DISTRIBUCIJA: Koji su najbolji kanali informiranja kupca o proizvodu? Kanal za prodaju? Online / Offline mix? Individualna vs. organizirana putovanja? Potreba za turističkim paketima? Uloga turoperatora? Koje su potrebe turoperatora od dionika iz destinaciji?

Na seminaru je sudjelovalo skoro 300 sudionika, prvenstveno javnih institucija u turizmu, organizacije upravljanja destinacijom, privatnih turističkih tvrtki i obrta koji se bave ruralnim turizmom, turoperatora, nevladine organizacije i istraživači, te zaljubljenici u pješačenje itd.

Stručnjaci na panelima bili su prvenstveno predstavnici regija koje sudjeluju u projektu HikingEurope: Katalonije, Emilia-Romagne, Donegala iz Irske, Dubrovačko-neretvanske županije, Pirineu Emoció, Nature Friends International, NIT iz Kiela, Sveučilišta Girona te vrlo zanimljivi stručnjaci relevantne tematike: Prof. Xavier Font, Islandska turistička zajednica, Wanderhotels iz Austrije, Prirodni centar Haltia iz Finske, Turoperatori europskih planinarskih tura.

Ispred DUNEA-e na seminaru je sudjelovala Gorana Margaretić, govoreći na prvom panelu, na temu razvoja proizvoda Rural Dubrovnik Neretva, koji uključuje za sada dvije tematske turističke ceste – Pelješac i Neretvu, ali i razvoj tradicijskih proizvoda, vina i ostale ponude ruralnih prostora Dubrovačko-neretvanske županije.

dnz logodunea logoeuzastavaadriaticipaadriaticroute

Ova web stranica je izrađena uz financijsku pomoć IPA Adriatic programa prekogranične suradnje. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost RRA DUNEA-e i ne može se ni pod kojim okolnostima smatrati stavom programskih tijela IPA jadranske prekogranične suradnje.

Kontakt

info@dunea.hr
+385 20 312 714
+385 20 312 715
Branitelja Dubrovnika  41,
HR-20000 Dubrovnik

Rural Dubrovnik-Neretva

Ruralno područje Dubrovačko neretvanske županije je prekrasna kombinacija mora, rijeka, jezera, netaknute prirode, ali i drugih resursa koje je priroda u suradnji s čovjekom, velikodušno pružila.

Adriatic Route

Projekt ADRIATIC-ROUTE FOR THEMATIC TOURISM je baziran na promicanju alternativnih oblika turizma u jadranskoj regiji uporabom ICT tehnologija (informacijskih i komunikacijskih tehnologija)