Pelješac vinsko carstvo

Pelješac je sinonim za dobro vino. Asocijacija na Dingač i Postup, zaštićene zemljopisne položaje. Prostor u kojem caruje plavac mali. Ali i sva druga blaga prirode koja vrijedne ruke pretoče u prošek, likere, rakije i... djevičansko maslinovo ulje.

Pelješac je sinonim i za najkvalitenije školjke. Kamenice i mušule iz Malostonskog zaljeva cijenjene su u cijelom svijetu, bogatstvo ribe iz dva mora: malog (plitkog i toplog) i velikog (prozračnog i dubokog), domaći proizvodi s obiteljskih agroturizama - sve vas to vodi u neponovljivi gastro svijet.

A prirodne ljepote - prekrasne plaže, skrovite uvale, čisto more i nedirnuta priroda, miris ljekovitog bilja odvode vas u prostor kakvi se danas još rijetko nalaze. Padine vinograda, od kojih su najspektakularniji oni u Dingaču, pružaju jedinstvene vizure, kao i brojni vidikovci poput onog s franjevačkog samostana Velike Gospe u Orebiću, na brdu sv. Ilija.

Kultura i civilizacija odavno stanuju na Pelješcu. Život ovdje seže još u vrijeme kamenog doba i antike. Ovaj važni kutak Mediterana živio je kroz stoljeća pod utjecajem brojnih kultura koje su ostavile svoj trag. Tu je solana iz 2. stoljeća prije Krista, stonske zidine iz 16. stoljeća - najduže u Europi, skladni gradići i naselja, s mnoštvom prekrasnih srednjovjekovnih crkava i samostana. Pomorski muzej svjedoči o slavnoj pomorskoj tradiciji Pelješca.


Istražite ruralnu ponudu Pelješca


Filter
  • Agroturizmi
  • Vinski barovi
  • Vinarije
  • Kušaonice vina
  • Školjkarstva
  • Suvenirnice

dnz logodunea logoeuzastavaadriaticipaadriaticroute

Ova web stranica je izrađena uz financijsku pomoć IPA Adriatic programa prekogranične suradnje. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost RRA DUNEA-e i ne može se ni pod kojim okolnostima smatrati stavom programskih tijela IPA jadranske prekogranične suradnje.

Kontakt

info@dunea.hr
+385 20 312 714
+385 20 312 715
Branitelja Dubrovnika  41,
HR-20000 Dubrovnik

Rural Dubrovnik-Neretva

Ruralno područje Dubrovačko neretvanske županije je prekrasna kombinacija mora, rijeka, jezera, netaknute prirode, ali i drugih resursa koje je priroda u suradnji s čovjekom, velikodušno pružila.

Adriatic Route

Projekt ADRIATIC-ROUTE FOR THEMATIC TOURISM je baziran na promicanju alternativnih oblika turizma u jadranskoj regiji uporabom ICT tehnologija (informacijskih i komunikacijskih tehnologija)