marovic

Obitelj Marović, koja je osvojila Zlatnu naranču 2016. u izboru najboljih seoskih turizama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, naslijedila je nekoliko prekrasnih imanja na otoku Korčuli. Oni su maslinari, poljoprivrednici, proizvođači domaće hrane, entuzijasti i

zaljubljenici u otok i baštinu. Uz to su i ekološki, ne samo po formalnoj registraciji već i po tradiciji svojih predaka i vlastitim uvjerenjima. Cilj OPG-a je razvijanje potencijala otoka kroz očuvanje običaja, kulture i krajobraza, te proizvodnja vrhunske kvalitetne i zdrave hrane po tradicijskoj recepturi.

Kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo registrirali su se 2007. godine, a već iduće godine postali su prvi registrirani ekološki proizvođači na Korčuli. Od 2010. godine članovi su Eko Dalmacije, a od 2011. godine imaju Eko markicu i markicu Hrvatskog otočnog proizvoda za maslinovo ulje. Osim što su poljoprivrednici i maslinari, proizvođači su rakija i likera, marmelada, voća i povrća, čajeva, suhih smokava, slatkiša, sapuna i mnogih drugih mirisnih i ukusnih proizvoda.

U međuvremenu su postali dobitnici brojnih diploma, nagrada i priznanja. Na državnim natjecanjima maslinara i uljara osvojili su 3 zlatne, 5 srebmih, 1 brončanu medalju, plaketu za najljepšu pakovinu i titulu vicešampiona pakovine. Godine 2012. proglašeni su ekološkim maslinarom godine za razvoj ekološkog uzgoja maslina i bioraznolikosti u masliniku. Prošle godine započeli su s uređivanjem kušaonice u mjestu Žrnovo, na povijesnom lokalitetu Barina, u kamenoj kući staroj skoro 200 godina. Ove sezone u autohtonom ambijentu može se kušati preko 50 njihovih ekoloških proizvoda. Također, u ponudu uključuju i radove na ekološkom imaju za grupe turista, gdje se održavaju i radionice za posjetitelje.

dnz logodunea logoeuzastavaadriaticipaadriaticroute

Ova web stranica je izrađena uz financijsku pomoć IPA Adriatic programa prekogranične suradnje. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost RRA DUNEA-e i ne može se ni pod kojim okolnostima smatrati stavom programskih tijela IPA jadranske prekogranične suradnje.

Kontakt

info@dunea.hr
+385 20 312 714
+385 20 312 715
Branitelja Dubrovnika  41,
HR-20000 Dubrovnik

Rural Dubrovnik-Neretva

Ruralno područje Dubrovačko neretvanske županije je prekrasna kombinacija mora, rijeka, jezera, netaknute prirode, ali i drugih resursa koje je priroda u suradnji s čovjekom, velikodušno pružila.

Adriatic Route

Projekt ADRIATIC-ROUTE FOR THEMATIC TOURISM je baziran na promicanju alternativnih oblika turizma u jadranskoj regiji uporabom ICT tehnologija (informacijskih i komunikacijskih tehnologija)