dani jegulje2

Neretvanska jegulja najbolja je upravo u ovo doba godine, u jesen. Upravo zato Dani jegulje u Neretvi održat će se od 20. do 22. studenog, a tijekom tri dana posjetitelji će moći uživati u ovoj vrhunskoj deliciji po promotivnim cijenama.

Cijeli vikend neretvanski restorani koji su se uključili u ovu manifestaciju nudit će posebne jelovnike po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a za zahtjevnije goste i nešto skuplje verzije u nekoliko slijedova. Naći će se tu nezaobilazni brudet od jegulje, jegulja s ražnja, s domaćim kruhom i vinima vinogorja Neretva i Komarna. Središnji dio manifestacije bit će Sajam neretvanskih delicija, koji će se održati u subotu 21. studenog, s početkom u 10 sati, na trgu u Opuzenu. Predstavit će proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća, ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja. Od 11 sati na rasporedu je kulinarski show, kojeg će voditi veliki poznavatelj tradicijske gastronomije Veljko Barbieri, koji će i ispričati priču o jegulji kao prvoklasnoj gastro deliciji. Na sajmu će se ujedno predstaviti i restorani, kao i vinari Neretve i Komarne, uz nastup klapa Arija i Opuzen.

Dan prije, u petak 20. 11., održat će se okrugli stol na temu ''Očuvanje i unaprjeđenje populacije neretvanske jegulje'', uz moderatora prof. dr.sc. Branka Glamuzinu.

Manifestaciju ''Dani jegulje u Neretvi'' organizira Udruga 'Maškadur' Opuzen, uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, kao partnere. Ovo je ujedno i prilika za posjetiti neke od brojnih zanimljivosti Tematske turističke ceste ''Neretva dolina života''.

dnz logodunea logoeuzastavaadriaticipaadriaticroute

Ova web stranica je izrađena uz financijsku pomoć IPA Adriatic programa prekogranične suradnje. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost RRA DUNEA-e i ne može se ni pod kojim okolnostima smatrati stavom programskih tijela IPA jadranske prekogranične suradnje.

Kontakt

info@dunea.hr
+385 20 312 714
+385 20 312 715
Branitelja Dubrovnika  41,
HR-20000 Dubrovnik

Rural Dubrovnik-Neretva

Ruralno područje Dubrovačko neretvanske županije je prekrasna kombinacija mora, rijeka, jezera, netaknute prirode, ali i drugih resursa koje je priroda u suradnji s čovjekom, velikodušno pružila.

Adriatic Route

Projekt ADRIATIC-ROUTE FOR THEMATIC TOURISM je baziran na promicanju alternativnih oblika turizma u jadranskoj regiji uporabom ICT tehnologija (informacijskih i komunikacijskih tehnologija)