naranca zlatna

Nakon obilaska 10 finalista ovogodišnjeg izbora stručno povjerenstvo bodovalo je kandidate, a najveći broj bodova dobio je restoran-pansion ''Đuđa i Mate'' iz Vida. Tako ove godine Zlatna naranča ide u Neretvu, drugo mjesto pripalo je seoskom domaćinstvu ''Kamena Himna'' iz Komaja u Konavlima, a treće mjesto Izletištu Hrid iz Orebića.


Pobjednicima je nagrade uručio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, koji je i ovom prigodom istaknuo kako je turistička ponuda u ruralnim dijelovima županije izrazito bogata, kvalitetna i da obiteljska gospodarstva imaju što ponuditi turistima. Posebno je čestitao nagrađenima na predanom radu jer svojom kvalitetom podižu kvalitetu cjelokupne destinacije.

Ovu nagradu Županija dubrovačko-neretvanska uspostavila je kako bi se ukazalo na važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma i odalo priznanje najboljima.

Đuđa i Mate 7Osim što posjetiteljima nude poznate neretvanske specijalitete poput neretvanskog brudeta od jegulje i žaba, ''Đuđa i Mate'' nude i mogućnost smještaja te turističke programe: foto safari neretvanskom lađom do svog izletišta, berbu mandarina, brdske biciklističke ture i druge izlete. Upravo ih je bogatstvo ponude, bazirano na tradiciji neretvanskog kraja, izdvojilo po kvaliteti.

Kamena himna 2

  No vrlo blizu po bodovima bilo je konavosko izletište ''Kamena Himna'' koje ima jedinstvenu ponudu u obilasku – svilarstvo i konavosku nošnju koja bi upravo bez svile bila nezamisliva. Kroz tradicionalan proizvodni proces posjetiteljima pokazuju cjelokupni način proizvodnje svile te ujedno poslužuju izvornu konavosku hranu.

Izletište Hrid 7

 

U ''Izletištu Hrid'' posjetiteljima nude pripremljene proizvode upravo sa svog imanja, gdje uzgajaju povrće, voće, grožđe za proizvodnju vina i masline. Posebna atrakcija ovog prostora je slikovit panoramski pogled na Orebić, Mljet i Korčulu. Imaju i igralište za djecu, mogućnost jahanja konja te uređeno penjalište.
Pobjednik, uz statuu zlatne naranče i povelju, dobiva i poklon bon u iznosu 5.000 kuna, kojeg može iskoristiti za unapređenje poslovanja.
Izbor su organizirale Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA, uz partnere – Turističku zajednicu DNŽ i HGK – županijsku komoru Dubrovnik.

dnz logodunea logoeuzastavaadriaticipaadriaticroute

Ova web stranica je izrađena uz financijsku pomoć IPA Adriatic programa prekogranične suradnje. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost RRA DUNEA-e i ne može se ni pod kojim okolnostima smatrati stavom programskih tijela IPA jadranske prekogranične suradnje.

Kontakt

info@dunea.hr
+385 20 312 714
+385 20 312 715
Branitelja Dubrovnika  41,
HR-20000 Dubrovnik

Rural Dubrovnik-Neretva

Ruralno područje Dubrovačko neretvanske županije je prekrasna kombinacija mora, rijeka, jezera, netaknute prirode, ali i drugih resursa koje je priroda u suradnji s čovjekom, velikodušno pružila.

Adriatic Route

Projekt ADRIATIC-ROUTE FOR THEMATIC TOURISM je baziran na promicanju alternativnih oblika turizma u jadranskoj regiji uporabom ICT tehnologija (informacijskih i komunikacijskih tehnologija)